Tuesday, September 11, 2012

Volem Trending Topic d'Euskal Herria

Animat per la traducció de Twitter al basc, a l'agost vaig publicar la idea: Volem al nostre Twitter la llista de tendències (Trending Topic) a nivell d'Euskal Herria. (Article original, en basc). Per tal de portar a terme la idea s'ha iniciat una recollida de signatures a través d' Actl.ly. La petició es dirigeix a Dick Costolo (@dickc), com ja va fer Lander Arbelaitz per aconseguir la traducció.

En definitiva, per què necessitem la llista Trending Topic d'Euskal Herria?

  • Per que els temes de conversa d'Euskal Herria tinguin una presència més gran entre els usuaris d'aquí, sense que es disolguin entre altres llistes de tendències. 
  • Per impulsar la nostra presència als mitjans de comunicació. Els mitjans tradicionals tenen en compte cada cop més els Trending Topics. 
  • Per augmentar el prestigi del basc i fer-nos sentir també al àmbit tecnológic juntament amb els altres idiomes.  

Si estàs d'acord amb la idea, fent click aquí, pots sumar-t'hi a la petició: “We would like to have a Basque Country's Trending Topic”. Si vols més informació sobre el tema aquí trobaràs més respostes.

Alló local al món 
Twitter val per arribar a gent que mai hauriem conegut; però també serveix per comunicar-nos amb la nostra gent més propera. Per aquesta mateixa raó, la petició de tendències locals no serà un fet aïllat que s'inicii solament a Euskal Herria. Encara Twitter no ha implantat tots els mecanismes per respondre a les necessitats locals; però aixó està a punt d'arribar. Twitter és una eina tecnológica més per aplicar la visió Think globally, act locally de manera eficaç. Els 140 caracters van més enllà de la red. Serveixen per unir comunitats. Quina sents més propera?

No tinc cap dubte de que s'uniran a aquest camí, promoure alló local. Més d'hora que tard, Bilbao, la ciutat més poblada d'Euskal Herria tindrà el seu propi Trending Topic, com Madrid o Glasgow. Totes les ciutats tindran la seva llista, les nacions, comunitats i inclús barris. A nivell general, es pot dir que totes aquelles comunitats unides al voltant d'un interés tindran el seu propi espai. No serà fàcil que una nació sense estat tingui el seu propi Trending Topic. A la cua estan esperant estats com Bélgica o Suïssa. Nosaltres també hem de demanar tanda!

Traduint Twitter hem ensenyat que som, que el país del basc existeix. Estem a Wikipedia, estem a Google, estem a Microsoft Office, estem a Mozilla Firefox, estem a Facebook.. Segons dades de Umap, ja som 15,000 persones escrivint en basc al Twitter. Per l'any 2013 tindrem el domini ".eus". Hem de creure'ns-ho nosaltres i fer-ho'ls hi creure; BAGARA. A internet no hi ha fronteres, serem el que volguem ser. Per què haurien de negar un Trending Topic d'Euskal Herria?

La nostra opinió, la nostra informació, els nostres debats, experiències, i, per què no, també tonteries; volem que siguin visibles. Per fer-ho, un petit pas pot ser donar el teu recolzament a la llista de tendències d'Euskal Herria.

No comments:

Post a Comment

Euskal Herriko Trending Topic

Hemen duzu Euskal Herriko Trending Topic zerrendaren aldeko kanpainari buruzko informazioa. Aquí podrás encontrar información sobre la campaña a favor de la lista Trending Topic de Euskal Herria. Here you will find information about the campaign in favour of the Euskal Herria Trending Topic list.